Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Какви са първите стъпки след пристигане в Холандия?

Предполагаме, че в тези последни дни в България или първите ви дни в Холандия може да изпитвате притеснение по повод това, какво трябва да направите, за да организирате живота си на новото място, затова решихме да съставим за вас този списък. Какви са първите крачки след пристигането ви в Холандия?

 

1. Получаване на BSN номер. Трябва да си направите среща с работник на общината (някои университети организират тази среща вместо самия студент), където получавате граждански номер в Холандия. Този номер ви трябва за отваряне на сметка в Холандия, подписване на договор с телефонен оператор и при много други ситуации. За получаването на BSN номер ви трябва писмо за прием в университета, копие на лична карта, договор за наем на жилище в Холандия.

2. Отваряне на банкова сметка. Втората важна стъпка е отварянето на сметка в холандска банка - препоръчваме ви ING в случая. Отварянето на студентска сметка отнема средно около 5 работни дни.

3. Телефонен номер. Може да си купите холандска сим карта и да я запълвате с кредит, когато е нужно, а може и да подпишете договор с местен телефонен оператор.

4. Транспорт. Потърсете си колело втора ръка (скоро ще направим отделна статия и само за това, как и откъде да си купите колело) или си направете месечна карта за градския транспорт.