Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Game Engineering

 

enschede

Game Engineering е професионална бакалавърска програма на английски в университета Saxion. 
Индустрията на видео игри е една голяма част от нашия свят и с всяка година става все по-голяма и по-голяма. Игри като World of Warcraft, Starcraft или Call of Duty са по-реалистични от когато и да е било. Те Ви отнасят в един виртуален, интерактивен и измислен свят, където измислената реалност и реалния свят се срещат.
Всъщност, game-индустрията в момента се развива в много други варианти, освен горепосочените игри – под формата на образователни игри, мобилни приложения, игри за реклами и музеи или здравния сектор играят вече много важна роля в нашето общество. Индустрията на компютърните игри процъфтява като един много голям бизнес, разширява се както никога досега. Затова, необходимостта от умеещи и експертни кадри е факт. В индустрията на видео игрите, Вие нямате никакво ограничение, може да визуализирате Вашите собствените въображаеми персонажи!
Програмата на Saxion свързва технологията, творчеството, иновациите и човешките науки така, че да може нейните студенти да се превърнат в специалисти в сферата. Бакалавърът Game Engineering е направен така, че да отговаря на изискванията на бъдещите IT специалисти и програмисти, които ще работят в индустрията на видео игри.
През първите две години на Вашето обучение, Вие ще получите най-основните знания, които ще ползвате цял живот. Това е основният пакет от дисциплини като програмиране на Actionscript 3, включвайки основите на флаш графиките. След флаш, Вие ще продължите да се учите да програмите с помощта на Unity 3D.
По време на втората година на обучението, Вие ще задълбочите своите знания, като наблегнете на използването на езика за програмиране C++. Вие ще разберете, как работи механизмът на една игра, след което трябва да разработите свой механизъм за игра, освен това ще видите как работят сървърите на една игра. Вие ще използвате основните софтуерни методи в работата си със студентите от Game Creation and Producing.
По време на третата и четвъртата години на обучението си, ще специализирате своите знания с помощта на тренинги и стажове, след което ще сте способни да навлезете в индустрията на видео игри с необходимите знания, които ще Ви позволят да бъдете част от екипа, който ще разработва най-новите игри на пазара, независимо дали в развлекателната индустрията или в индустрията на сериозните игри.


Местоположение: Енсхеде, Холандия


Продължителност: 4 години


Стаж: третата година


Възможни професии: в мултимедийни или интернет компании, рекламни фирми, софтуерни компании, аудио-видео компании, комуникационни и IT фирми на мениджърки позиции


Условия за кандидатстване:

  • Академична справка в оригинал и преведена на английски
  • CV (не е задължително)
  • Мотивационно писмо
  • Препоръка от преподавател (не е задължително)
  • Регистрация в studielink.nl (UNIFY ще я направи вместо теб)
  • Копие на лична карта
  • Сертификат за владеене на английски език, един от трите – IELTS (минимум 6.00), TOEFL (минимум 80), или Cambridge Advanced

За повече информация, моля натиснете тук