Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Research Master in European Studies

095 maastricht health campus 550x280 um

Research Master in European Studies е магистърска програма на английски език в университета Maastricht.
Фокусът на програмата е в провеждане на изследвания върху политиците и политиката на Европейския Съюз и върху широкия исторически и международен контекст на процеса на европейската интеграция. Това е интердисциплинарна програма, която комбинира политически науки и изучаване на международните отношения на историята и социологията. Общата цел на програмата е да екипира бъдещите PhD студенти и анализиратори с широк спектър от научни методи и теоритически подходи, подходящи за анализ на европейския феномен.
Обучавайки се в тази програма, ти ще бъдеш част от една от най-големите изследователски групи в сферата на европеистиката и чрез мрежата и дейностите на изследователския състав на Maastricht University, ти ще имаш уникален достъп до изследователи в други университети, създатели на политика в институциите от Европейския Съюз и в националните администрации на членовете на Европейския Съюз, а също така и други институции в Брюксел (тинк танкове).

Местоположение: Маастрихт, Холандия

Продължителност: 2 години

Награди: топ програма според Keuzegids Masters през 2013

Основни предмети: Europe and the World, Governance and Representation in Europe, Historicing European Union

Възможни кариери: докторски изследвания в Maastricht University или други университети в Холандия или чужбина, изследователска работа в тинк танк, консултантство, НПО, правителствени агенции и частни изследователски институти

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.