Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Human Geography

Human Geography е едногодишна магистърска програма на английски език в Radboud University.

Human Geography е научна сфера, която се фокусира върху изучаването на пространственото поведение на хора, фирми и организации. Или по-просто казано, това е едно изследване, което посочва връзката между човешките дейности и тяхната околна среда. Тъй като това е интегративна дисциплина, Human Geography служи като отлична платформа за интегриране на знания от различни сходни дисциплини като социология, антропология, психология, международни отношения, икономика и бизнес администрация.

Програмата предлага пет специализации и възможност да развиете своя собствена специализация: Conflicts, Territories and Identities, Economic Geography, Europe: Governance, Borders and Identities, Globalisation, Migration and Development, Urban and Cultural Geography, Free specialization (комбинация от курсове по ваш избор, която подлежи на одобрение от страна на изпитната комисия)

Conflicts, Territories and Identities е съвместен проект на центъра International Conflict Analysis & Management (CICAM) и катедрата на Human Geography в Radboud University Nijmegen.
Избирайки тази специализация вие ще се занимавате с (между) национални конфликти, войни и физически и психически граници, които идват заедно с тях. В тази специализация ще бъдат засегнати империализъма, геополитика, разпадащите се държави, религиите, (националната) идентичност, дискриминацията, ресурсите и границите. Вие ще се запознаете с политическото и социалното конструиране на конфликти, територии и идентичност, както и с теорията и практиката на (inter)national conflict management.

Economic Geography е специализация, в която ще научите каква роля имат отделните региони в икономическите дейности. Ще се научите да анализирате и да разбирате местното развитие от глобална гледна точка.

Специализацията Europe: Governance, Borders and Identities се занимава с изследванетo на съвременната трансформация на европейското управление, независимост, територия и идентичност.

Globalisation, Migration and Development е специализация, която се фокусира върху различните измерения и аспекти на глобализацията, по-специално, нейнта роля в социално-икономическото и пространствено развитие на различни части на света, Глобалния Юг в частност.

Urban and Cultural Geography е специализация, която ще ви покаже как хората, компаниите и организациите влиаят върху физическия облик на едни град, как те разбират и представляват неговата идентичност, как го създават и изграждат.

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 1 година

Специализации: Conflicts, Territories and Identities, Economic Geography, Europe: Governance, Borders and Identities, Globalisation, Migration and Development, Urban and Cultural Geography, Free specialization (комбинация от курсове по ваш избор, която подлежи на одобрение от страна на изпитната комисия)

Възможни кариери: в (международни) изследователски институти, международни компании, или консултантски фирми.

Условия за кандидатстване:

  • Бакалавър по Human Geography или друга съответен бакалавърска степен (Успешно завършване на курс по социални научни методи за изследване, е силно препоръчителен и ще увеличи шансовете ви да бъдете приети)
  • Мотивационно писмо
  • Две препоръки
  • Копие на лична карта
  • Доказателство за владеене на английски език (едно от всичките):
  • IELTS сертификат с минимум точки 6.5; TOEFL Интернет версия минимум 90; Cambridge Certificate CAE или CPE
  • Б) Ако сте завършили бакалавърска програма на английски няма нужда от сертификат

За повече информация, моля натиснете тук