Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Historical, Literary & Cultural Studies (Research)

Historical, Literary & Cultural Studies (Research) е двугодишна магистърска програма на английски език в Radboud University.

Ако се интересувате от историята на Европа, развитието на съвременната европейска литература или изкуството на Рим, и искате да имате международна академична кариера, това е вашата програма.

Програмата предлага 3 специализации: Historical Studies, Literary Studies и Art and Visual Culture

Избирайки Historical Studies може да специализирате в една от следните области Ancient history, Medieval history, Еconomic, social and demographic history, Cultural history, Political history

Literary Studies е специализация подходящ за талантливи студенти, които желаят да допринесат за (между) националните изследвания в областта на древногръцката трагедия, съвременната американска литература или холандски поезия. Тази магистърска специализация е класирана като номер едно в Холандия от Keuzegids Masters 2014 (Пътеводител за магистърски програми) в категорията Researchmaster Letterkunde (Research магистърски литературни изследвания).

Art and Visual Culture е специализация предназначена за високо мотивирани студенти, които се интересуват от изкуството и визуалната култура на Европа от класическа древност до наши дни, и имат амбиции за международна кариера в тези области.

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 2 години

Основни предмети: Theory of scientific research in Humanities, Methods and Techniques in Humanities, Contemporary Debates in Humanities, Academic Writing, Key Texts for Humanities

Възможни кариери: може да имате международна научна кариера, да станете докторанти или изследователи в института за история на изкуството и културното наследство или например да работите като редактори на исторически или културни периодични издания, или да бъдете уредници в музеи.

Условия за кандидатстване:

  • Бакалавърска степен по Historical, Literary and Cultural Studies или в близка област (средният успех през втората и третата година на вашето бакалавърско обучение трябва да е над 4,5 и защитата на дипломата ви да е най-малко с 5)
  •  Мотивационно писмо
  • Копие на лична карта
  • Доказателство за владеене на английски език (едно от всичките):
  • IELTS сертификат с минимум точки 7; TOEFL Интернет версия минимум 100; Cambridge Certificate CAE или CPE

За повече информация, моля натиснете тук