Стъпка по стъпка

1. Решаваш, че ще учиш в чужбина. Избираш най-подходящата държава за теб.

Информираш се за Холандия, сравняваш я с останалите държави. Предимствата са много, но главните са световно признато образование, огромен избор от програми на английски език, международна атмосфера, модерна и съвременна образователна система, с много възможности за практика, стаж и бърза реализация след дипломиране. Всичко това, на съвсем достъпна такса и възможности за допълнителни субсидии и студентско финансиране...

bike unify

2. Гледаш сайтове, университети, програми, но не знаеш накъде да се насочиш.

Информацията в интернет е много, но не винаги е достоверна. Ти имаш цунами от въпроси, всички от които могат да бъдат отговорени накуп само от един единствен човек – образователен консултант.

3. Свърваш се със специлиализиран консултант, който да бъде с теб през целия ти процес на кандидадатстване.

UNIFY е единственият специализиран консултат за Холандия и е официален представител на холандските университети за България. Консултантите на UNIFY са бивши студенти от Холандия, което означава, че ще споделят личения си опит с теб ☺ Консултациите и кандидатстването са безплатни. Офисите им са в София и Варна, но може да ти направят консултация и по Skype.

team unify

4. Избираш си точната програма, университет и град, в който да продължиш.

Ако не знаеш какво искаш да учиш, колебаеш се между няколко специалности или всичко ти се отдава и не знаеш на къде да се насочиш, можеш да си направиш кариерен тест, който да ти помогне да разбереш силните и слабите ти страни, талантите и компетенциите ти. Довери се на UNIFY, които ще ти помогнат с кариерното ориентиране.

5. Подаваш документи.

В Холандия се кандидатсва по документи. Главният пакет за кандидатсване включва справка от училище с оценките до сега, сертификат за английски език, автобиография и мотивационно писмо. Мотивацията е най-важна за успешния прием. UNIFY има специален курс за писане на мотивационно писмо, по време на който кандидат-студентите разбират тънкостите и подготвят безупречно мотивационно писмо.

6. Получаваш писмо за условен прием!

Имаш още 100 неща за вършене. Освен квартирите, багажа, документите за кандидатстване, трябва да събереш и още 2 пъти по толкова други документи, с които ще бъдеш безусловно приет. На този етап UNIFY ти дава целия списък с документи, check list, за да проверим дали всичко ти е готово и да заминеш за Холандия!

You are admitted 1

7. Ура! Вече си в Холандия. Сега мислиш, че всичко е приключило, но не е! То сега започва!

 

Logo