Божана

Божана

Какво и кога завърши в Холандия?

Завърших тригодишен бакалавър по европеистика в The Hague University of Applied Sciences (университет по приложни науки) през 2017, а след това и магистратура по публичен мениджмънт и лидерство в най-стария университет в Нидерландия – Leiden University (изследователски университет). Като част от бакалавърската си програма живях и работих един семестър в Брюксел – сърцето на Европейския съюз.

Защо реши да работиш в Юнифай? Какво те привлече в компанията?

Това, с което ме привлече UNIFY е възможността да запазя връзката си с Нидерландия и да предам опита си от живота ми в Нидерландия на новозаминаващите студенти. Знам колко трудна беше интеграцията ми и искам да помогна на други със съдба като моята, за да могат по-бързо и лесно да асимилират новата култура.

Какво е да работиш в Юнифай?

Работата в Unify е много разнообразна. Всеки ден се случва нещо различно и ден с ден не си прилича. Това, което ми харесва най-много, и мисля, че е най-ценно, е че сме в постоянен контакт с млади, пълни с енергия хора – много е зареждащо! Друг приятен период за мен е, когато имаме изложения за образование. Тогава пътуваме в няколко града в страната и се срещаме с много хора. Динамично е, а чувството е, че все едно си на турне!

Как минава един твой работен ден?

Започвам работа в 9:00. Първото нещо, което правя, когато отида на работа е да си стартирам служебния лаптоп. Проверявам си графика за деня, а след това си отговарям всички мейли и съобщения от бъдещи студенти, техните родители или колеги от университетите. Когато отговоря на всички, започвам да си върша задачките за деня. Имаме дни, в които имаме много срещи в офиса – около 4-5 на консултант. Имаме и дни, които са по аднминистративни, т.е. подаваме кандидатури, преглеждаме документи, четем и редактираме мотивационни писма и автобиографии. Въпреки това, винаги сме в комуникация с колегите от университетите, както и със кандидат-студентите – било то по телефон, месинджър, мейл или лице в лице. Взависимост от периода/месеца в годината се работи и по различни допълнителни проекти.

С какво се гордееш най-много в твоята работа?

Стремя се да помагам на възможно най-много ученици да намерят своето призвание, програма и университет, а най-важното е те да бъдат щастливи от направения избор. Щастието е неизмеримо, когато изпратиш на някого писмо за прием или му се обадиш, за да му кажеш добрите новини от положения труд. Горда съм, че UNIFY успява да радва толкова млади хора всеки ден.

Кое е нещото, което те вдъхновява в работата ти?

Много неща ме вдъхновявят – учениците, хората, с които работя, сладкият момент, когато успееш да зарадваш някого или пък когато видиш резултата от своя труд. Вярвам, обаче че атмосферата и положителният дух в екипа на UNIFY са неща, които наистина ни отличават. Мисля, че това е един от най-важните фактори в една компания и един екип и мога да кажа, че с позитивизъм и усмивка вървим само напред!

Logo