Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Защо да учим в Холандия?

Почти всеки един университет в Холандия предлага програми на английски език, които са достъпни не само за холандски студенти, но и за студенти от целия свят. Бъдейки студент в Холандия, ти ставаш международен студент, а след завършването си ставаш международен служител. Холандия е известна с това, че е една от най-толерантните нации в света, с процент на не-холандско население около 20%. Това означава, че в Холандия, без значение от къде си, никога няма да се чувстваш самотен и дискриминиран.


Холандците като нация, са известни с предприемаческия си дух и нюхът за велики открития. Има много неща, от които другите могат да се научат от тази нация, която е свикнала да е пионер във всичко. Идеята на холандското образование е винаги да се оставя пространство за идеите на студенти, защото никога не се знае, кой може да бъде следващият основател на Philips, или може би следващият Ван Гог. Ако ти си студент в холандски университет, преподавателите винаги ще изискват да взимаш участие в класните беседи, с които се учиш, че основата на добър бизнес са добрите партньорски отношения и проявите на изобретателност.


Университетите по приложни науки в Холандия предлагат практически-ориентирано обучение. Това означава, че ти ще прекараш поне един семестър, работейки в международна компания, което ще послужи за много добра основа за твоята бъдеща кариера. Никъде по света, завършващите бакалавърски програми не могат да се похвалят с опит по специалност в тяхното CV, преди да са успяли да завършат своята бакалавърска степен.


Холандското образование е относително достъпно, а и в същото време се смята за едно от най-престижните в света въз основа на класацията Universitas 21. Холандия също така е една от малкото страни, в която студентите и получават допълнително финансиране, в случай че имат работа и учат по същото време. Така холандското правителство стимулира тези студенти, които се стремят да бъдат независими от своите родители.

whystudyinhollandinfographic