Дo Zwolle и Обратно - Ден на Отворените Врати в Windesheim University of Applied Sciences

29.01.2020
Дo Zwolle и Обратно - Ден на Отворените Врати в Windesheim University of Applied Sciences

Преди няколко седмици представители на Unify, заедно с група ученици посетиха Дните на отворените врати в университета Windesheim.

Windesheim University of Applied Sciences е престижен приложен университет, предлагащ две програми на английски език – International Business и Global Project and Change management, както и възможността за обучение в Windesheim Honours College. В класацията за най-добри университети в Нидерландия, той заема престижното второ място.

Университетът се намира в град Zwolle, намиращ се на час път от Амстердам, но предлагащ много по-достъпен начин на живот за студентите си. Той е познат със своя исторически център, където се предлага богат набор от ресторанти, кафенета и всякакви заведения за развлечение.

Нашите ученици бяха посрещнати със специална вечеря   в модерното общежитие на университета – THE HIVE.

Събитието на следващия ден започна с въвеждаща лекция с много подробности за двете английски програми, които предлага. На презентацията бъдещите студенти научиха много нова информация за начините на преподаване в университета, подробности около изучаваните предмети и възможностите за бъдещо развитие.

След края на лекцията университета организира обяд с преподаватели и настоящи студенти. Целта беше да опознаят още повече атмосферата и напълно да се потопят в студентския начин на живот.

Обядът беше последван от проект, зададен на нашите ученици с тема „ Как бихте направили училището си по - еко“ . Университетът организира тази дейност, за да покаже начина, по който се провежда обучението на студентите. По този начин учениците могат да преценят от първа ръка, дали биха се справили с този начин на преподаване и дали им допада. Тъй като университетът е практически, преподаването там се характеризира с константна работа в групи по проекти, които са зададени от реални фирми.

След края на зададения им проект, събитието продължи с подробна обиколка на кампуса и прилежащите сгради. Голямо впечатление ни направиха големият брой ресурси, които университетът предоставя на студентите си – голям фитнес, басейн, просторни общи помещения за почивка, както и много обособени места за учене и събиране на групи.

След обиколката на кампуса дойде ред и за обиколка на града и всички важни за студентите места. Видяхме и възможностите за забавление и отдих на студентите. Денят завърши с вечеря заедно със студенти на университета и отговори на последните останали въпроси на нашите ученици. 

 

По-долу оставяме няколко мнения на нашите студенти за преживяването им в кампуса на Windesheim University of Applied Sciences.

 

Въпрос 1 : Бихте ли споделили какви са вашите впечатления от университета, града и изживяването като цяло ?

„Много ми хареса университета и града е уживен, въпреки, че е по -малък.За мен това беше неповторимо изживяване. Впечатление ми направи абсолютно всичко - това как хората комуникират помежду си и колко бяха отзивчиви, когато имахме нужда от помощ; уредените, спокойни и чисти улици на града; предразполагащото и приятелско отношение на професорите в университета към нас; мотивиращата атмосфера, която самият университет предлага; подходът към обучението и студентите и т.н. Ако преди бях сигурна, че искам да завърша висшето си образование точно там, то вече съм убедена."

„Всичко беше чудесно! Университетът изключително много ми хареса, модерна архитектура, приветлива обстановка, страхотна спортна база и много места за развлечение и учене, бих ходила с удоволствие. Постараха се да ни посрещнат много добре. Градчето също беше много хубаво, от старинни сгради, забележителности и места за разходка край реката, до шопинг центрове, имаше всичко. Беше много хубаво преживяване екипът на Unify се представиха страхотно и бяха винаги на среща, радвам се че бяха с нас!“

Въпрос 2 : Каква е причината, поради която избрахте да посетите отворените врати на университета ?

„Исках да се потопя в атмосферата, да усетя хората, да проуча отблизо специалността Global Project and Change Management, да събера поне малко предварителен опит, който би ми помогнал да структурирам кандидатурата си адекватно и по най-добрия начин. И отново - нямам съмнение, че това е мястото за мен."

"Исках да се докосна отблизо до Холандия и холандската образователна система, и да придобия представа как протича живота в Zwolle и учебният процес в Windesheim."

           Ако този разказ ви заинтригува и бихте искали да научите повече информация за университета и програмите, които предлага – можете да се свръжете с нас и ние ще отговорим на всичките ви въпроси.

Logo