University of Amsterdam

Mодерна институция с дълга и богата история, University of Amsterdam е един от водещите и високо признати изследователски университети в Европа

32000 Студенти

3 години продължителност на бакалавърска програма

5000 международни студенти

Основан през 1632

University of Amsterdam

University of Amsterdam (UvA) е  най-големият изследователски университет в Холандия и една от най-престижните образователни институции в Европа.
Създаден през 1632 г. от общинските власти и по-късно преименуван на град Амстердам, Амстердамският университет е третият най-стар университет в Холандия. Той е един от най-големите изследователски университети в Европа с над 32 000 студенти, повече от 5 000 служители и  годишен бюджет от 850 милиона евро.
Основният кампус се намира в центъра на Амстердам, където се помещава и библиотеката на университета, а има и 2 кампуса, разположени в съседни квартали.  University of Amsterdam разполага с един от най-големите изследователски центрове в Европа - Amsterdam Science Park - място, което се провеждат голяма част от изследванията, но и дом за 120 фирми, част от предприемческата дейност.

Университетът е организиран в седем факултета: хуманитарни, социални и поведенчески науки, икономика и бизнес, наука, право, медицина и стоматология.

University of Amsterdam се нарежда в ТОП 100 на университетите в света през годините, без да напуска първата 100-ица. За 2018 г. е класиран на 57-мо място в света от QS University Rankins, на 62-ро място в класацията Times Higher Education World University Rankings и на 74-то място в класацията Leiden.
През 2018 г. изданието на Световната класация на QS по предмети, University of Amsterdam получава висока оценка и в следните области :  стоматология (4), социология (14), антропология (14), лингвистика (14), география (14), психология (17) и образование (23).

За първи път в България University of Amsterdam ще присъства на Дни на образованието в Холандия през март 2019 г.
Ако искате да получите повече информация относно процедурата по кандидатстване, можете да се свържете с консултантите на UNIFY.

Програми

Econometrics

Бакалавърска програма

Literary Studies

Бакалавърска програма

За повече информация НАТИСНИ ТУК.

Всички Изследователски университети

Logo