ПРЕДИЗВИКАЙ СЕ ДА ПРОМЕНИШ СВЕТА

27.09.2024
ПРЕДИЗВИКАЙ СЕ ДА ПРОМЕНИШ СВЕТА

Всичко, колкото и хубаво или лошо да е подлежи на промяна. На родените през 20 век им се наложи през изминалия век да преоткрият света, научавайки се да работят с дигитални технологии, виждай и реално осъзнавайки промените които настъпват ежедневно на планетата земя. От семейства които са работили на полето, без автомобил, телевизия, без вода и ток у дома. Изживявайки четири истински сезона, дъждовната и жълта есен с множеството падащи листа от всички дървета, цъфналата пролет, топлото лято отивайки на плаж през ниви и лозя и разбира се снежната любима зима с пързалки на всеки склон и калдъръм.

Колкото и да не им се иска обаче на децата от „новото“ поколение им се налага, да се замислят за неща по-важни от това какво ще облека или пък какво ще хапна днес.

Планетата ни, за съжаление се променя ежедневно и колкото тези развития ни „облагородяват“, толкова и могат ако използвани неправилно, да приключат всичко прекрасно което имаме.

Като горди представители на Gen Z,  на вас се пада честта и задължението да мислите по важни теми, да работите за развитието и подобряването на всичко около вас и доколкото можете да възпирате всичко лошо, страшно и опасно което може да се случи с нашата си планета земя.

За тези от вас които са съгласни със написаното е и този пост. Ние силно се надяваме всички да осъзнавате последствията от всички развития и промени които се случват,  но на тези които не само им пука, но и искат да са част от положителната промяна, които биха искали да работят по тези теми и имат силни управленски умения, за да могат по-късно да работят например в правителствена организация, неправителствена организация, мултинационална организация или да започнат собствен бизнес, който е фокусиран върху насочването на света към устойчиви решения докато защитаваме планетата, имаме предложение за вас.

За да можете смислено да сте част от опазването и подобряването на начина ни на живот, да сте част от тази група дейни и будни млади хора, които се грижат ежедневно, планетата земя да я има и за вашите деца и внуци, пътят ви към това започва с вашето висше образование. Това е и темата на днешния блог. Специалността за която ще си говорим се нарича „Global Project and Change Management”, а университета където можете да я изучавате е HZ University of Applied Sciences. Специалността е 4 годишен бакалавър, предлагащ ви уникалната възможност да се впуснете в огромното предизвикателство да промените света one step at a time като мениджър проекти. Още през първата година ще се потопите в предмети като Земя и околна среда, Глобални предизвикателства, Екипна динамика, както и Основи на финансите, Трансформация на системи и Качествени проучвания. През годините след това, знанията и уменията ви ще се задълбочават все повече, запознавайки ви с причинна икономика, закони и политики, както и разбира се така важното културно осъзнаване.

По време на обучението студентите ще работят допълнително върху различни проекти, в които участват или създават сами или в група. Четирите основни теми на тези проекти са: вода (предизвикателства), енергия (преход), жизненост (лична и обществена) и храна (производство, преход, потребление).

За да ви покажат, колко важни са тези теми и как вярват във вашия потенциал, от HZ University of Applied Sciences ви канят да се включите в предизвикателство.

Предизвикателството:

Изберете една от четирите теми: вода / енергия / жизненост / храна. Посочете предизвикателство, пред което е изправено една от изброените теми и как бихте искали да промените това!

Например:

- Как бихте искали да коригирате пластмасовото замърсяване в океаните

- Как бихте искали да ускорите прехода към устойчива енергия

- Как бихте искали да направите възрастните хора по-жизнени и включени в обществото

- Как бихте искали да намалите хранителните отпадъци в ресторантите

По избраната тема създайте видео/постер/колаж

Разбира се, от университета искат да стимулират вашето развитие, затова и един от участниците ще спечели голяма награда, а именно Premium Golden Ticket от университета.

Наградата Premium Golden Ticket включва:

  • Посещение на университета по време на дните на отворените врати на 23 ноември
  • Специална програма само за победителя/победителката ден преди официалното събитие
  • 2 нощувки в хотел в Миделбърг (където се намира университета)
  • 2 закуски и една вечеря по време на пътуването

*От UNIFY Можем да ти съдействаме със запазването на самолетни и влакови билети

Условия за участие:

  • Творбата ви споделете в социалните медии използвайки #UNIFY #Challenge #HZUAS #HZGPCM
  • При споделянето добавете таг на следните профили: @unify_universityforyou @hz_globalprojectandchangemgt @hzuniversityofappliedsciences  
  • Изпратете творбата си и екранна снимка на споделянето с таговете на stanislava@unify.bg
  • Качването и изпращането на творбата ви да се случи между 7 и 15 октомври.

Не забравяйте да отговорите на един от най-важните въпроси: “How do you want to make an impact?”

Печелившия ще бъде обявен по време на онлайн събитие на 28ми октомври. По време на събитието ще имате уникалната възможност да присъствате на презентация за HZ University of Applied Sciences, допълнителна презентация за специалността Global Project and Change Management, както и да получите при желание реален feedback на творбите ви, да задавате въпроси свързани с тези така горещи теми и да получите отговор от професионалистите които преподават по тази специалност.

Очакваме с нетърпение вашите творби и идеите ви как да променим света. 😊

За събитието можете да се регистрирате от ТУК.

Logo