HitchHiker’s Guide to Holland Day Vol.10

01.03.2019
HitchHiker’s Guide to Holland Day Vol.10

Историята на всяка велика галактическа цивилизация преминава през
три различни и ясно очертани периода: Оцеляване, Любознателност и Изтънченост,
известни също и като периодите „Как?“, „Защо?“ и „Къде?“.

Из „Пътеводител на галактическия стопаджия“ на Дъглас Адамс

  

Скъпи приятели, представяме ви нашия кратък, но полезен пътеводител за най-голямото изложение за образование в Холандия “Holland Day Vol. 10, Very Much Dutch”!

Оцеляване

За да оцелеете успешно по време на Holland Day Vol. 10 са необходими няколко важни неща:

  1. Да сте се регистрирали предварително и да носите номера си, който сте получили по мейла в отговор на потвърдената регистрация. Можете да се регистрирате на място, никой няма да умре от това, но оцеляването /вашето и нашето/ ще бъдe далеч по-лесно, ако сте го направили предварително.
  2. Да бъдете на правилното място – Mall Paradise – ет. 3 – Sofia event Center
  3. Да дойдете 15 мин. преди старта на събитието. Или в най-лошия случай навреме. Това значи 10:00 (сутринта)!
  4. Да поканите родителите си на презентацията Survivor или как да оцелееш като родител на кандидат-студент в Холандия?, за да им покажем нагледно как да оцелеят по време на вашето следване в Холандия. И вие елате, ще е забавно! Започва точно в 11:00!
  5. Да участвате в най-якия интерактивен куиз, който се използва с учебни цели в Холандия, за да получите не само знания, но и супер награди, които ще са от полза за оцеляването ви по време на обучението ви в Холандия!

Любознателност

За да бъде ползвотворно вашето посещение на Дните на Образованието в Холандия 2019, трябва да сте не само любознателни, но и смели.

Всички въпроси са важни, затова само по време на събитието ще имате възможност да задавате въпросите си на живо в онлайн платформа, до която ще имате достъп в рамките на събитието. Отговорите ще получите в края му.


Тук нашият пътеводител се разделя на 2:

ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ИДЕЯ КАКВО ИМ СЕ УЧИ – т.е. сте се насочили към определени програми

  1. Питайте на регистрация или консултнатите на UNIFY, кои от университетите предлагат програмите, към които сте се насочили и те ще ви покажат масите им. Бъдете готови с всички, ама наистина всички въпроси, които ви вълнуват, защото освен с представители на университета ще можете да се срещнете и с настоящи БГ студенти, които учат там, така че освен за програмите, университета, стажовете, реализацията, можете да питате за живота, настаняването, купоните, българите и всичко, което ви дойде на ум.
  2. Посетете Презентацията TOP 10 tips for “Study in Holland”. Презентацията ще бъде на английски език и ще я води холандски лектор с голямо чувство за хумор, който ще ви покаже как преподават холандците. 
  3. Посетете специализираната ни маса за езикови консултации, където експертите от I-study Language school ще ви насочат кой е най-подходящият езиков сертификат за вас и ще ви обяснят разликата между TOEFL, Cambridge и IELTS сертификат. 
  4. Ако сте се насочили към някоя от програмите по изкуства или гейм дизайн, които изискват представяне на портфолио в документите за кандидатстване, то задължително посетете масата на нашите партньори от Образователен център Студио S, които ще ви дадат ясна насока как да изготвите портфолиото си.
  5. Не пропускайте да се срещнете със специализираните консултанти за Холандия на UNIFY, които ще ви обяснят как да кандидатствате напълно безплатно и как и кога да подготвите вашите документи!

ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ИДЕЯ КАКВО ИМ СЕ УЧИ или се КОЛЕБАЯТ между различни специалности:

  1. Направете си консултация с кариерен коуч или Кариерен тест. На специализираните ни щандове ще има и от двете :) Нашият опит показва, че резултатите от кариерните тестове много често се разминават с вашата лична представа в какво сте добри и дават нова галактика от възможности за продължаване на образованието ви. Ако си мислите, че понеже математиката ви върви, трябва да учите неща свързани с нея, то от теста може да излезе, че всъщност искате да станете психолог, например! 
  2. Елате на първата презентация за деня – 6-те К (Кой, Къде, Какво, Кога, Как, Колко) за образованието в Холандия?, коятo ще ви даде обща и много подробна представа за всичко, свързано с образованието в Холандия!
  3. Посетете специализирания ни щанд за подготовка на мотивационно писмо. От всички документи за кандидатстване, мотивационното писмо е онази част, която ви отличава от всички останали, така че ние сме тук, за да ви помогнем да го структурирате правилно.
  4. Посетете колкото се може повече маси на университети - много от участниците имат сходни програми, но всяка една има своите уникални предимства, така че използвайте възможността, че всички те са на едно място и са дошли на крака. Питайте ги за всичко и се доверете на усета си :)
  5. Не пропускайте да се срещнете със специализираните консултанти за Холандия на UNIFY, които ще ви обяснят как да кандидатствате напълно безплатно и как и кога да подготвите вашите документи!


Изтънченост

Тук няма смисъл да влизаме в много подробности, защото сме убедени, че изтънчеността е ваше неизменно качество. Това, с което можем да допринесем ние, е да ви срещнем освен със супер яките студенти, които учат в Холандия, и с най-готиния екип - НАШИЯТ! Консултнатите на UNIFY ще бъдат на разположение през цялото време на събитието, за да ви насочват и помагат :)

Без паника! Вашето пътешествие към нови светове започва с Holland Day! Не го пропускайте!

Logo