NHL Stenden - Вашият път към успешна кариера в Туризма, Хотелиерството и Организацията на Събития

19.08.2024
NHL Stenden - Вашият път към успешна кариера в Туризма, Хотелиерството и Организацията на Събития

Ако обмисляте висше образование в Нидерландия и се интересувате от кариери в сферата на туризма, хотелиерството или организацията на събития, то NHL Stenden Университет по приложни науки е идеалният избор за вас. Разположен в живописния град Леуварден, NHL Stenden е университет, който съчетава иновативно образование с практически опит, като ви подготвя за успешна кариера в глобалната индустрия.

Леуварден, разположен в северната част на Нидерландия, предлага идеална учебна среда с комбинация от историческо наследство и модерни удобства. Университетът гарантира настаняване за всички международни студенти, което осигурява комфорт и сигурност още от първия ден.

NHL Stenden се отличава със своята различна образователна концепция "Design Based Education", която насърчава креативното мислене и практическото приложение на знанията. Тази концепция дава възможността да работите по реални проекти и да намирате решения за актуални предизвикателства в индустрията.

Университетът разполага с уникални съоръжения като Notiz Hotel и Restaurant Wannee. Notiz Hotel е четиризвезден хотел, управляван изцяло от студентите на програмата по хотелиерство. Тук студентите получават практически опит, като се обучават в реална среда и се сблъскват с предизвикателствата на управлението на хотел. Restaurant Wannee е известен със своята модерна кухня, където студентите на специалностите по кулинарни изкуства и хотелиерство прилагат своите знания на практика. Това уникално съчетание на обучение и реална работа прави NHL Stenden водещо учебно заведение в подготовката на бъдещи лидери в индустрията.

Специалностите към които желаем да привлечен вашето внимание днес са в сферата на работата с хора. Кога според вас хората са най-щастливи? Отговорът на този въпрос е много лесен. Когато пътуваме, когато сме на ваканция или просто сме свободни да посетим любим концерт, събитие, музей или галерия. Да се работи с хора които са щастливи  и “релаксирани“ си е чисто удоволствие. Затова и специалностите които разглеждаме днес са страхотен избор за бъдеща кариера.

Първата специалност която ще разгледаме е Tourism Management и е четиригодишна бакалавърска програма, фокусирана върху динамичния свят на туризма. Основните предмети включват:

  • Международен туризъм
  • Управление на дестинации
  • Устойчив туризъм
  • Поведение на туристите
  • Маркетинг на туристически продукти

Стажовете в програмата обикновено се провеждат в третата година и включват работа в компании като TUI и Booking.com. Тази специалност е подходяща за тези, които се интересуват от разработване и управление на туристически продукти и услуги, както и от устойчиво развитие в туризма.

Втората бакалавърска програма е многоизвестната Hospitality Management Тя също е четиригодишна програма, която обхваща основните аспекти на хотелиерството и мениджмънта на ресторанти. Програмата включва предмети като:

  • Управление на хотели
  • Гостоприемство на международно ниво
  • Финанси в хотелиерството
  • Управление на човешки ресурси
  • Кулинарни изкуства

Стажовете в тази програма се провеждат в престижни хотели и ресторанти, включително в Notiz Hotel и Restaurant Wannee. Партньорствата с глобални компании като Marriott, Hilton и Accor Hotels осигуряват на студентите възможности за реализация в международната хотелиерска индустрия.

Последната, но не и по значение и уникалност е Leisure and Events Management. Като четиригодишна бакалавърска програма тя се фокусира върху управлението на събития и индустрията на свободното време. Основните предмети включват:

  • Управление на събития
  • Маркетинг на свободното време
  • Креативно планиране
  • Управление на спортни съоръжения
  • Организация на културни мероприятия

Стажовете в тази специалност включват участие в организирането на международни събития и работа с партньорски компании като Eventbrite и Live Nation. Програмата е идеална за тези, които обичат динамичната среда на събитията и искат да се развиват в тази сфера.

Когато знаете, че искате да работи в тази сфера, но при такъв голям избор не можете да избере, има няколко неща които могат да ви помогнат. Първото и най-важно е да кажем, че изборът между тези три специалности зависи от вашите лични интереси и кариерни цели. Ако сте привлечени от идеята за работа в глобалния туристически сектор и устойчиво развитие на туристически дестинации, Tourism Management е вашият път. За тези, които се виждат като бъдещи мениджъри на хотели, ресторанти или в други области на гостоприемството, Hospitality Management предлага идеалната подготовка. А ако сте креативни, обичате динамиката и организирането на събития, Leisure and Events Management ще ви даде необходимите знания и опит за успешна кариера в индустрията на развлеченията и събитията.

Изборът на специалност в NHL Stenden е повече от просто образование – това е инвестиция в бъдещето ви. Университетът ви предоставя не само знания, но и практически опит, който ви подготвя за реалната работа в индустрията.

Другите важни стъпки за избор на специалност са да посетите есенното изложение на UNIFY, където ще имате възможност да разговаряте с представители, студенти и дори преподаватели от NHL Stenden. Информация за изложението и регистрация можете да намерите ТУК.

Не пропускайте възможността да проследите и предстоящия Instagram takeover на профила на UNIFY от 2ри до 6ти септември, където настоящи студенти ще споделят своя опит от обучението в NHL Stenden, ще покажат кампуса, живота в Леуварден и какво можете да очаквате от програмите.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с някой от нашите консултанти ТУК.

NHL Stenden ви очаква с отворени врати и безброй възможности за професионално развитие!

Logo