Кои са специалностите на VHL и защо са иновативни

03.07.2024
Кои са специалностите на VHL и защо са иновативни

Както вече споделигме в предния блог за VHL, университетът предлага уникални и иновативни за Европа специалности за интернационалните студенти. В този блог можете да прочете за петте им бакалавърски степени на английски език и да се потопите в магията на едни наистина различни по рода си специалности, даващи уникални възможности на студентите си за бъдещо професионално развитие. 

Animals, Society and Business: Твоят мост между хора и животни

По време на четири годишната бакалавърска специалност "Animals, Society and Business" ще научите как да съчетавате знанията си за поведението на животните и тяхното благосъстояние с уменията за управление на бизнес. Представете си как изследвате етиката на животновъдството, развивате маркетингови стратегии и управлявате животновъдни ферми. Практическите занимания и стажовете в реални фирми ще ви дадат възможност да приложите наученото на практика.

Завършилите тази специалност имат възможност да се реализират като мениджъри на ферми, консултанти по благосъстояние на животните, маркетингови специалисти в агробизнеса или дори като предприемачи в животновъдния сектор. Университетът по приложни науки Van Hall Larenstein е вашата врата към успешна кариера в една от най-иновативните и напреднали страни в света.


Equine Sports and Business: Комбинация от страст и професионализъм

Ако обичате конете и мечтаете за кариера в конния спорт, специалността "Equine Sports and Business" в Van Hall Larenstein е за вас! Там ще изучавате физиологията на конете, тренировки и управление на конни бази, както и бизнес аспекти като маркетинг, мениджмънт и бизнес администрация.

Нидерландия е световен лидер в конния спорт, което ти гарантира висококачествено обучение и възможности за практика. Завършилите тази специалност могат да се реализират като мениджъри на конни бази, организатори на събития, треньори по конен спорт, или като консултанти в конната индустрия. Те също така могат да работят в различни организации, свързани с конния спорт, както и в туристическия сектор. Университетът по приложни науки Van Hall Larenstein, с модерните си съоръжения и възможности за международни стажове ви подготвя за успешна кариера, предоставяйки ви не само теоретични знания, но и ценни практически умения.


International Agribusiness and Trade: Твоят път към глобалния пазар

В "International Agribusiness and Trade" ще се научите как да управлявте агробизнес на международно ниво. Ще изучавате аграрна икономика, международен маркетинг и логистика и управление на веригата на доставки, както и устойчиво развитие. По време на стажовете, студентите се обучават да разбират и управляват сложните процеси в международната търговия на аграрни продукти.

Завършилите тази специалност могат да се реализират като международни търговци, мениджъри на веригата на доставки, консултанти по агробизнес или като предприемачи. Те могат да работят в мултинационални компании, международни организации, както и в стартиращи предприятия. Университетът по приложни науки Van Hall Larenstein ви подготвя за успешна кариера в агробизнеса, предоставяйки ви не само теоретични знания, но и ценни практически умения.


International Development Management: Промени света сега!

Специалността "International Development Management" ще ви научи как да управлявате проекти и програми за международно развитие. Програмата включва дисциплини като икономика на развитието, управление на проекти, социална антропология и устойчиво развитие. Университетът работи с водещи неправителствени организации и международни агенции, както и такива в частния сектор, предоставяйки ви възможност за стажове и практически опит в реални проекти.

Завършилите "International Development Management" могат да се реализират като проектни мениджъри, консултанти по развитие, специалисти в неправителствени организации или изследователи.


Food Technology: Създай бъдещето на хранителната индустрия

Специалността "Food Technology" в университета по приложни науки Van Hall Larenstein ви предоставя знания и умения за разработка и производство на безопасни и качествени хранителни продукти.

Програмата включва дисциплини като химия на храните, микробиология, процеси на хранителна преработка и контрол на качеството. Студентите се обучават в модерни лаборатории и участват в реални проекти, свързани с хранителната индустрия. Университетът работи с водещи компании в хранителния сектор, предоставяйки ви възможност за стажове и практически опит.

Завършилите "Food Technology" могат да се реализират като специалисти по безопасност на храните, технолози в хранителната промишленост, изследователи или консултанти. Те имат възможност да работят в различни компании от хранителния сектор, включително производство, преработка и опаковане на храни.

 

Ако сме успели да ви заинтригуваме с публикуваната информация, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви съдействаме с подготовката и кандидатстването. 

Logo