За Холандия и колелата :)

19.08.2015
За Холандия и колелата :)

Според новото изследване на Copenhagenize - агенция, която консултира градове и правителства как да построят по-добре един bicycle-friendly градски пейзаж, Холандия е лидер среди страните с развита инфраструктура за колела. Топ 5-цата на градовете за 2015 година, които имат най-добра развита инфрастуктура в света изглежда така:

 

1. Копенхаген

2. Амстердам

3. Утрехт

4. Страсбург

5. Айндховен

В Холандия около 85% от жители имат поне един велосипед и го ползват ежедневно. Колелото ще ви помогне да спести от разходи за градски транспорт, който е няколко пъти по-скъп от България, и освен това е полезно за вашето здраве - затова съветваме всички студенти в Холандия да си купят колело.

Откъде да си купим колело в Холандия?

Средната цена на колело втора ръка варира от 50 до 100 евро.

Може да се огледате за магазини за колела втора ръка в града, в който живеете в Холандия. Наберете в Google «tweedehands fietsen» ("употребявани колела")+името на града, в който живеете  и ще ви излязат адреси на магазини, където може да намерите такива. Също така може и да разгледате оферти онлайн. Холандския сайт marktplaats.nl (нещо като olx.bg) предлага много обяви за колела втора ръка. Сайта е на холандски, но може да го разгледате с помощта на Google Translator или ако ползвате Google Chrome, то там има автоматичен преводач на страниците. Много международни студенти успешно си купуват употребявани велосипеди по този начин.

Когато си купите колело, не забравяйте и да си купите ключалка за него!

Приятно велосипедиране,

Винаги ваши UNIFY :)

Logo