Отворени врати HZ University of Applied Sciences - 4 Февруари или 8 Април

20.12.2016
Отворени врати HZ University of Applied Sciences - 4 Февруари или 8 Април

През Ноември 2016 година, UNIFY беше поканен на Отворените врари в HZ University. Във видеото по-долу може да се разходите с нас из университета. А ако искате да отидете и да го видите на живо, то имате тази възможност през Февруари и Април 2017 година. Единствено трябва да се свържете с нас за да получите 2 безплатни нощувки и храна.

 Здравей Елица. Как изкара на Дните на отворените врати в HZ University?

Беше едно незабравимо преживяване. Пътувах до Айндховен, а след това с влак до Влисинген. Имах възможността да видя Холандия, докато пътувам. Когато имах въпроси по гарите, всички говореха английски език и ми беше много лесно да се оправя във всички ситуации. Посрещнаха ме на гарата във Влисинген с транспорт, осигурен от HZ - един прекрасен бус. 

20161125 123803

Къде беше настаняването?

Настаняването беше в Хотел, в центъра на Влисинген. Бях точно на площада, където имаше типичния пазар с пресни храни. В непосредствена близост е и улицата със заведенията, както и морето. 

Успя ли да се разходиш и да видиш морето?

Разбира се. Бях в страхотно заведение точно на самия бряг, откъдето наблюдавахме минаващите кораби. Има големи и широки плажове, които лятото били пълни с туристи.

20161125 161254

Как мина денят в Университета?

Дойдоха да ни вземат от хотела с влакче, което ни разведе из целия град. След пристигането ни в Университета, имахме възможност да го разгледаме като имаше българи, които учат там и ни показаха всичко. Имаше си отделно помещение само за международните студенти, което беше страхотно. Международният отдел на университета беше се постарал много за всичко - имахме презентации на различните програми, показваха ни базата и практически упражнения. Имаше обяд за всеки, както и плодове, сладки, вода и всичко, от което имаш нужда. Аз посетих няколко лекции, но най-голямо впечатление ми направиха лабораториите по Химия. Имат 9 огромни лаборатории, където работеха студенти. Показваха ни различни химични процеси и опити, един от друг по интересни. 

А вечерта забавлявахте ли се?

Имахме организирана вечеря в Хотела, а след това имахме по безплатно питие в един студентски бар, където ходят най-често студентите. Запознах се с останалите българи там, които са страхотни!

{youtube}ckB0XGNGfpk{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=ckB0XGNGfpk

 

Logo