Защо да посетим Дните на Отворените Врати в Холандия?

17.10.2018
Защо да посетим Дните на Отворените Врати в Холандия?

Ти си 11 или 12 клас и може би вече си започнал да се замисляш накъде ще се отправиш след това? В случай, че обмисляш кандидатстване в Холандия, те съветваме да сериозно да се замисляш върху посещаването на едно от събитията Дни на Отворените Врати, които се провеждат във всеки университет наесен.

Защо е важно да се посети едно такова събитие?

"По-добре един път да видиш, отколкото сто пъти да чуеш." Нашите консултанти разполагат с неизчерпаеми знания за Холандия, но колкото и да ти разказват, друго е да видиш и усетиш атмосферата с твои очи. Срещу една съвсем скромна финансова инвестиция ще се потопиш в едно изцяло холандско студентско преживяване, за което ще си спомняш още много дълго време след това. Нашият опит от изпращането на кандидат-студенти на едно такова събитие показва, че след това те се връщат още по-мотивирани и решени да кандидатстват в университета, който са избрали. Ще имаш възможност да се запознаеш с кандидат-студенти от много различни страни и да се сближиш с други български студенти, с които може да си станете приятели и да си помагате след това.

Освен това, едно пътуване до нова страна, в която не си бил, винаги те обогатява и допринася за твоя личен опит, което ще ти бъде полезно в бъдеще.

Затова те съветваме да не се колебаеш, а да се свържеш с нас още сега, за да се регистрираш за един от тези дни :)

Какво представлява това събитие?

Обикновенно се провежда в рамките на 1-2 дена, в които ти и други заинтересовани студенти имате възможност да посетите кампуса на университета. Специално за вас се организира програма, в която имате възможност да разгледате града, университета, да говорите с настоящи студенти и преподаватели, даже да участвате в лекции в реално време. Има и забавна част, в която настоящите студенти ви запознават с купонясването и останалите развлечения, които са достъпни за студенти.

Колко пари трябва да си предвидя за Дните на Отворените Врати?

Повечето от събитията се провеждат под мотото "Ако ти платиш пътуването си, ние плащаме всичко останало". Това означава, че университетът поема настаняването ти и изхранването, а от теб се изисква да платиш самолетния си билет. Благодарение на низкотарифните компании Wizz Air, Ryan Air и Transavia вече пътуването е съвсем достъпно за всички. Всички тези авиолинии оперират полети от България до Холандия, билетите варират от 20 до 100 евро. Екипът на UNIFY може да ти съдейства за закупуването на твоя самолет билет.

 

Logo