На 5ти Октомври ще се състои пилотното издание на 'Български кариерен форум' в Хага

10.09.2019
На 5ти Октомври ще се състои пилотното издание на 'Български кариерен форум' в Хага

На 5-и октомври (събота) ще се състои дебютното издание на ‘Български Кариерен Форум’ в Хага, Нидерландия в хотел Crowne Plaza Den Haag - Promenade от 10:30 часа. Събитието се организира от “Български Кариерен Форум” и Министерството на труда и социалната политика и ще е напълно безплатно, с предварителна регистрация. 

Нидерландия е сред най-предпочитаните дестинации за висше образование в чужбина сред българските студенти, като над 3000 наши сънародници са избрали да се реализират и развиват в кралството. По данни на Nuffic, най-предпочитани са специалностите във финансовата сфера, икономиката, инженерството и тези по социални науки като бизнес, туризъм и медия. Именно поради огромната популярност на висшето образование в Холандия, Хага е включен като последната спирка на изложението за 2019, след вече състоялите се през пролетта изложения в Лондон, Кьолн и Мюнхен.  

Част от организациите, които ще участват на предстоящото събитие са TESY България, Coca-Cola, Hellenic Bottling Company, nPloy, Sutherland, TELUS International Europe, VMware и Lidl, както и неправителствените организации “Лечение без граници” и “Заедно в час”. Като студенти завършили в Нидерландия и избрали реализация в България, ние от UNIFY - Образование в Холандия също подкрепяме събитието и целта му да представи възможности за реализация у нас на българите в чужбина. 

Повече информация за събитието и неговия график може да откриете в страницата му във Facebook.

Logo