"Иди, учи и се върни" дава три стипендии по 10 хил. лева на талантливи студенти

11.04.2019
"Иди, учи и се върни" дава три стипендии по 10 хил. лева на талантливи студенти

 

Знаете ли какво е общото между Пенчо Славейков, Стефан Стамболов и Алеко Константинов? Лицата им ни гледат от банкнотите. Освен това и тримата са били студенти в чужбина, но са избрали да се върнат в България, за да я направят едно по-добро място. 

За 4-та поредна година ние от UNIFY подкрепяме инициативния фонд „Иди, учи и се върни“, който ще раздаде три стипендии по 10 хиляди лева на млади българикоито искат да следват магистратура в чужбина и след това да се завърнат и да се реализират в България.

За всички кандидати, които се интересуват, ето и накратко условията, за  да вземете участие в конкурса през 2019, трябва да отговаряте на следните условия.

  • Имате българско гражданство
  • Притежавате бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2014 и 31 юли 2019
  • Можете да предоставите потвърждение за прием в университет към 15 август 2019 с начална дата на курса на обучение през 2019
  • Можете да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението

Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение.

Фонд "Иди, учи и се върни" е раздал 78 хиляди лева от 2016 г. насам и е помогнал на 11 млади мотивирани студенти да усъвършенстват знанията си извън границата на страната.

Петима вече са обратно в България и работят в различни сфери, след като са завършили университети в Кеймбридж, Харвард, Марбург, Маастрихт и Ротердам.

Фондът е проект на сдружение “Тук-Там” - най-голямата неправителствена организация на българи с опит и образование в чужбина. Целта ни е да действаме като своеобразна brain gain.

 

Селектирането на кандидатите ще започне през месец май 2019 г.
За повече информация можете да се свържете с нас!

Logo