Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Operations Research

095 maastricht health campus 550x280 um

Operations Research е двугодишна магистърска програма на английски език в Maastricht University.

Operations Research е наука за вземане на информирани решения. Тя има широко приложение в бизнеса и инженерстовото. В днешния свят, много фирми и организации събират всякакви данни в големи количества. Те имат за цел да извлекат полезна информация, за да могат да припознаят различни модели и аномалии. Operations Research осигуряват математическите инструменти за моделиране и боравене с тази база данни, както и използва изчислителен софтуер.

Магистърската програма за оперативно изследване разкрива използването на приложната математика, за да се анализират и оптимизират процесите, проблемите и операциите. Примери за приложения са: оптимизиране на веригите за доставка, откривайки модели в периоди и данните, контролиране на динамични системи, моделиране на биологични процеси, намиране на оптимални стратегии в преговорите, и извличане на смислени компоненти от мозъчните сигнали.

Project-Centered Learning

Програмите под шапката на 'The Engineering Knowledge' са създадени около Project-Centered Learning (PCL) метод на преподаване. Това означава, че Вие работите в малки групи по сложни и предизвикателни проекти, които изискват от Вас да се развиват различни умения, като писане и презентационни умения и работа в екип. Уменията, които придобиваш са важна подготовка за бъдещата ти кариера. Важно е незабавно да прилагате това, което сте научили от учебния материал и лекции по проблеми свързани с реалния живот. Заедно с Вашите състуденти изследвате информация, която е важна и това как най-добре я представите. В края на всеки проект ще имате функционален продукт и ще трябва да представите откритията си на вашите съученици, учители и / или клиента. Примери за проекти, предлагани в DKE са:

- разработване на климатичните модели;
- анализ сърдечни сигнали;
- интелигентни търсачки;
- системи за разпознаване визия;
- интерактивни курсове по математика;

Често проектите са подадени от фирми и институти, които Ви дават възможност да придобиете безценен опит в сферата.

Местонахождение: Маастрихт

Продължителност: 2 години

Начален месец: Септември

Възможни кариери: бизнес, консултации, научни проучвания.

Условия за кандидатстване:
-Копие от лична карта;
-Бакалавърска степен в сферата;
-Академична справка;
-CV;
-Мотивационно писмо 2 страници A4 ;
-Сертификат по английски ( един от трите: един от трите: IELTS с минимален резултат 6,5; TOEFL с минимален резултат 90: CAE с минимален резултат 90)
-Паспортна снимка
- GRE сертификат

Краен срок: 1-ви август (за започващите през Септември); 6-ти Януари ( за започващите през Февруари).

За повече информация, моля вижте тук.