Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

History

History е едногодишна магистърска програма на английски език в университета Radboud.

Kатедрата по история в Radboud University e разположена в най-стария римски град в Холандия- Неймехен. Програмта предлага следната специализация: Roma Aeterna

Roma Aeterna се фокусира върху Рим и предлага задълбочен преглед както на град Рим и неговата роля като столица на Римската империя, така и на "идеята" за Рим през вековете. С тази специализация ще може да анализирате Рим и внушителното му наследство, ще се запознаете с няколко специализирани изследователски области, като древна история, средновековна история, история на изкуството, класическа филология, археология, и литературната теория. Всяка една предлага различни перспективи и методологии, които ще разширят знанията ви и идеите за Рим.

За втора поредна година, програмата 'History' е класиран на второ място в Холандия в Keuzegids Masters 2014 (Пътеводител за магистърски програми) в категория Geschiedenis на (History).

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 1 година

Специализация: Roma Aeterna

Основни предмети: Roma Aeterna, Historiography and Theory, Research Seminar RA: Rome and Constantinople

Възможни кариери: Завършвайки тази магистърска програма ще може да получите работа в публичните отношения, библиотекознанието, работа в музей, ще може да преподате и изнасяте лекции.

Условия за кандидатстване: Може да се свържете с нашите консултанти ТУК.