Header contacts Sofia

СОФИЯ
  +359877770740/+359877778990
  info@unify.bg
  Skype: unify14

Header contacts Varna

ВАРНА
  +359888772779/+359877777651
  info-varna@unify.bg
  Skype: unify14

Xpert Access

Arts and Culture Studies

 

Huygens Building.wide large

Arts and Culture Studies

Имате ли страст към културата? Харесва ли ви да седите на първия ред- на музикални фестивали, на Шекспирови трагедии, на излоби? То тогава бакалавърската програма in Arts and Culture Studies at the Radboud University в Неймехен е точно за теб.

Програмата се фокусира върху изкуството във всичките му форми: Изящни изкуства, литература, музика, театър, филм и дигитална медия. Подходът е както интердисциплинарен, така и мулти-медиен: не само ще анализирате тези форми на изкуство, но ще се научите да ги сравняте и контрастирате. Каним ви да преживеете изкуството от теоритична, историческа, полическа и социална перспектива, включвайки европейските, северно-американските и международните виждания за културата. Програмата Arts and Culture Studies ще ви научи как различавате между различните форми на изкуство; как да обеснявате социалния, политическия и идеологичния замисъл на изкуството; как да прилагате теоритични понятия, за да анализирате изкуството или културните феномени; как да си съставите добре базирано мнение относно изкуството или популярната култура.

Arts and Culture Studies е водещата програма в културологията в Холандия: класирана е на първо място в класацията Elsevier седем пъти на подред (2009-2015).

Местонахождение: Неймехен, Холандия

Продължителност: 3 години

Основни предмети: Академично писане, Академична комуникация и Професионални умения, Популярна естетика, Културно разнообразие, Американска музика и изкуство, тн.

Възможни кариери:  наблюдател на модерните тенденции в компании, консултант образование за образователна организация, консултант „качество телевизия“ за национална телевизионна станция, организатор на фестивали, журналист, програмен организатор на филмов фестивал, т.н.

Условия за кандидатстване:

  • Академична справка на английски и български
  • Мотивационно писмо
  • CV
  • Регистрация в Studielink.nl (UNIFY ще я направи вместо теб)
  • Копие на лична карта
  • TOEFL с минимум 80 на интернет- базиран тест, както и минимум поне 20 на всички четири части на изпита/САЕ с минимум С/CPE с минимум С/IELTS с минимум 6.0 общ резултат, както и на всеки от 4-те компонента

*В случай, че вашата диплома ви позволява прием, вие или ще бъдете приети директно или ще бъдат приложени допълнителни условия (като например езикови изисквания и интервю). Ще получите допълнителна информация за изискванията по време на кандидатстването ви.

За повече информация, моля натиснете ТУК.