SMS (Students Meet Students) Инфо-Среща за Образование в Холандия

10.01.2018
SMS (Students Meet Students) Инфо-Среща за Образование в Холандия

SMS или Students Meet Students (Студенти разказват на ученици) е нещо ново, нещо много по-различно от стандартните изложения за образование в чужбина. Students Meet Students е единствено по рода си събитие в сферата на образованието и се организира за първи път в България. Организатор е UNIFY - единственият специализиран консултант за Образование в Холандия. Събитието ще бъде под формата на инфо-среща, на която ученици, кандидат-студентите и бъдещи студенти ще имат възможност да се срещнат с настоящи и бивши български студенти от Холандски Университети. Те ще разкажат своя опит в образованието в Холандия в абсолютно неформална атмосфера на по чаша кафе/чай/бира.

sms facebook

ИНФО-СРЕЩА

В последните няколко години броят на българите в Холандия нараства драстично. По последни данни на Nuffic, броят на българските студенти (общо бакалаври и магистри, към 2016-2017 година) в Холандия е 2281. Холандия е една от най-популярните дестинации за висше образование. Причините са много - голям избор от програми на английски език, модерна образователна система, световно признати дипломи, качествено образование, достъпни такси, възможности за студентско финансиране, стипендии и субсидии, практическо образование, бърза реализация след завършване.....Поканихме над 20 български студента от различни университети в Холандия, за да ви разкажат от първа ръка:

  • Какво е да си студент в Холандия?
  • Как да кандидатстваш успешно?
  • Какъв университет да избереш?
  • Каква е образователната система в Холандия?
  • Лесно ли се взимат изпитите?
  • Каква е реализацията след това?
  • Къде живеят студентите?
  • Какъв е студентския живот?
  • Какви за разходите?
  • Къде карат стажовете си българските студенти в Холандия?
  • Какво работят след като завършат?

и още много теми, които ще обсъдим с тях.....
Освен отговори на всички въпроси, които ви интересуват, ще имате възможност да обмените опит, know-how, емоции, забавни студентски истории, да намерите нови приятелства и страхотни контакти....

КОГА и КЪДЕ?

На 20ти Януари, Събота, 14-18.00ч, София, БАР ПЕТЪК (ул. Гурко 21).

На 21 Януари, Неделя, 14-18.00ч, Варна, СУИС ХОТЕЛ ДИМЯТ (бул. Княз Борис I 111)

ПРОГРАМА

Започваме точно в 14:00 ч. с представяне на всеки един от специалните ни гости. След кратките им представяния ще разкажем няколко вълнуващи истории за живота, стажовете и реализацията на българските студенти в Холандия.

След това сме подготвили специално Q&A talk show, по време на което ще задаваме най-често задаваните въпроси на кандидат-студентите. Отговорите ще получим директно от настоящите студенти в Холандия.

В останалото време до 18:00 ч. ще имате възможност да разговаряте лично с всеки един от студентите в неангажираща атмосфера с приятна музика и чудесни питиета.

ЗАЩО ДА ГО ПОСЕТИМ?

Ако ти предстои кандидатстване в университет и си се насочил към образование в Холандия, то със сигурност това събитие е точно за теб.

Кой най-добре би могъл да разкаже за живота и образованието в Холандия, ако не някой, който вече е минал по всички стъпки, които предстоят на бъдещите студенти?

Специално за вас, ние сме поканили като участници настоящи и бивши български студенти от най-добрите холандски университети, спрямо последните класации за изминалата година.

ТИ

Вече си бил на изложение за образование в чужбина? Събрал си доста брошури и каталози от различни университети? Говорил си с консултант образование? Все още не си сигурен в твоя избор на университет и специалност? То тогава това събитие е точно за теб!

А за повече информация натиснете ТУК.

Logo